WAT EN WIE IS MAANMAGIE?

Alles in de natuur heeft zijn eigen cyclus, steeds weer een stap verder. De natuur is veranderlijk, gaat altijd verder, staat nooit stil. Dat kan ook niet, want wat stilstaat, sterft. Kijk maar naar stilstaand water. Daar kun je beter niet van drinken.

De cyclus van de seizoenen in Nederland is daar een prachtig voorbeeld van. De winter waarin alles afgestorven is, de rust en dan de voorbereiding voor de nieuwe cyclus, een einde en een nieuw begin. Dan de lente met de groei, de zomer waarin alles in bloei staat en zich manifesteert en in de herfst waarin de bomen de bladeren laten vallen om zich voor te bereiden op de winter. Waarna weer een nieuw cyclus begint. De cyclus van de Maan gaat daarin mee en laat dezelfde cyclus zien, elke 4 weken weer.

 

Vroeger leefde de mens in deze balans. Nu niet meer, de verbinding met de natuur zijn we grotendeels of geheel kwijt. Terwijl deze verbinding je houvast geeft in je leven en je weer leert hoe je jezelf kunt helen.

IMG-20220313-WA0000.jpg

RILANA

Mijn naam is Rilana, getrouwd met de liefste man van de wereld, bonusmoeder, hondenmama, pagan en woon in het groene Twente. Ik leef en werk in de Flow van de Maan. Ik werk als gedragswetenschapper in het VSO en in mijn eigen praktijk als hypnotherapeut, (natuur)coach en trainer. Daarnaast maak ik graag muziek, zing, lees, haak, maak plezier met gezin en hartsvrienden, wandel graag in het bos en organiseer samen met 6 andere krachtvrouwen een heidens festival.

Nu als solitair lopend op mijn eigen pad, maar eerder was ik lid van één van de eerste digitale covens in Nederland. Ook heb ik maandelijks de volle maan met een groep lieve vrouwen gevierd. Daar ben ik onlangs mee gestopt, omdat ik meer diepgang en samengaan met de natuur zoek. Hoe, wat en met wie, dat weet ik nog niet, maar dat gaat zich vanzelf openbaren.

Waarom een Maanagenda zelf maken?
Ik maak al jaren mijn eigen agenda, ook wel een bullet journal genoemd. 
Daar verwerk ik de Maan en haar fasen in. Hoe meer ik leef met de Maan, des te meer mijn leven natuurlijk verloopt en haar ware gezicht laat zien. Het tekenen van de agenda elke maand kost veel tijd en die heb ik niet altijd. Daarom deze agenda, mijn ervaringen van de afgelopen jaren met een BuJo en de Maanflow ineen.

IMG_20220322_143212.jpg

CORINE

Mijn naam is Corine Meijer; Oura, Maanvrouw en moeder van 3 volwassen en uitgevlogen kinderen. Ik leef met de seizoenen  en mijn dagen vullen zich met het runnen van een dagbesteding met naast de kunstzinnige activiteiten o.a. een moestuin, boomgaard en kruidentuin, samen met 2 compagnons.

Daarnaast heb ik mijn eigen praktijk & atelier als Helend Tekenaar. Ook stop ik een deel van mijn tijd in het organiseren van Green Spirits Festival, het familiefestival voor de heiden van nu. 

Hoe meer ik leef met de seizoenen en de Maan, hoe meer ik bij en met mezelf ben als Pagan. Ook ik woon in het groene Twente, samen met mijn kat. 

Omdat ik nooit een agenda heb kunnen vinden die echt aan mijn wensen voldeed, speelde het maken van een agenda al langere tijd door mijn hoofd. In de samenwerking met Rilana werd deze wens werkelijkheid. Met veel plezier heb ik de illustraties verzorgd en mijn aandeel geleverd voor de layout en teksten.